Zoekresultaten

879 resultaten

Sorteer op relevantie · datum (meest recente eerst) · alfabetisch

Informatiebijeenkomsten dijkversterking KIJK goed bezocht

In 2023 begint de uitvoering van het dijkversterkingsproject KIJK, Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. De uitvoering van de dijkversterking tussen Gouderak en Krimpen aan den IJssel gaat ongeveer vijf jaar duren. De werkzaamheden hebben grote gevolgen voor het gebied. Zeker als het gaat om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven in het projectgebied tijdens de werkzaamheden.

/werk-in-uitvoering/bouwen-aan-sterke-waterkeringen/krachtige-ijsseldijken-krimpenerwaard/nieuws/informatiebijeenkomsten-dijkversterking-kijk-goed-bezocht

Ongewenste plant moet weg uit de sloot

In Zoetermeer is in de sloot bij de Maasdamstraat watercrassula ontdekt. Watercrassula, of waternaaldkruid, is een heldergroen vetplantje dat oorspronkelijk uit Australie komt. De plant kan enorm snel uitgroeien en ongewenst andere waterplanten verdringen of overwoekeren. Dit is niet goed voor de kwaliteit van het water. Het kan leiden tot te weinig zuurstof in het water, zeker als de plant een groot deel van de sloot bedekt. Daarom neemt het waterschap meteen actie om tegen te gaan dat de plant zich verspreid.

/actueel/nieuws/ongewenste-plant-moet-weg-uit-de-sloot