Zoekresultaten

901 resultaten

Sorteer op relevantie · datum (meest recente eerst) · alfabetisch

Hoogheemraadschap gaat Direct Duidelijk communiceren

Dijkgraaf Toon van der Klugt heeft op dinsdag 1 oktober namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de landelijke Direct Duidelijk-deal ondertekend. Het waterschap belooft zich hiermee in te zetten voor heldere en duidelijke communicatie. Schieland en de Krimpenerwaard is het eerste waterschap in Nederland, dat de deal heeft ondertekend.

/actueel/nieuws/hoogheemraadschap-van-schieland-en-de-krimpenerwaard-gaat-direct-duidelijk-communiceren

Rotterdams Weerwoord: Samen de stad voorbereiden op een extremer klimaat

De gemeente Rotterdam, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Delfland en Evides Waterbedrijf gaan de komende jaren samen met bewoners verder bouwen aan een sterker Rotterdam. Dit doen ze in stad, straat en tuin, om voorbereid te zijn op een extremer klimaat. Op 22 februari 2019 ondertekenden de vijf partijen daarom een intentieovereenkomst. Inzet is om dit jaar te komen tot uitvoeringsafspraken op basis van het gemeentelijk urgentiedocument Rotterdams Weerwoord. Dat werd deze week vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

/actueel/nieuws/rotterdams-weerwoord-samen-de-stad-voorbereiden-op-een-extremer-klimaat

Campagne waterschapsverkiezingen van start

Op waterexcursie in de verkiezingstram De landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart is van start. Waarnemende dijkgraven de heren Cok Sas van waterschap Hollandse Delta en Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben daarom de regionale pers mee op tramexcursie genomen langs bijzondere Rotterdamse waterwerken. Tijdens de tramrit gaven zij ook uitleg over de waterschapsverkiezingen en de rol van het bestuur

/actueel/nieuws/campagne-waterschapsverkiezingen-van-start

Ongewenste plant moet weg uit de sloot

In Zoetermeer is in de sloot bij de Maasdamstraat watercrassula ontdekt. Watercrassula, of waternaaldkruid, is een heldergroen vetplantje dat oorspronkelijk uit Australie komt. De plant kan enorm snel uitgroeien en ongewenst andere waterplanten verdringen of overwoekeren. Dit is niet goed voor de kwaliteit van het water. Het kan leiden tot te weinig zuurstof in het water, zeker als de plant een groot deel van de sloot bedekt. Daarom neemt het waterschap meteen actie om tegen te gaan dat de plant zich verspreid.

/actueel/nieuws/ongewenste-plant-moet-weg-uit-de-sloot

Informatiebijeenkomsten dijkversterking KIJK goed bezocht

In 2023 begint de uitvoering van het dijkversterkingsproject KIJK, Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. De uitvoering van de dijkversterking tussen Gouderak en Krimpen aan den IJssel gaat ongeveer vijf jaar duren. De werkzaamheden hebben grote gevolgen voor het gebied. Zeker als het gaat om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven in het projectgebied tijdens de werkzaamheden.

/werk-in-uitvoering/bouwen-aan-sterke-waterkeringen/krachtige-ijsseldijken-krimpenerwaard/nieuws/informatiebijeenkomsten-dijkversterking-kijk-goed-bezocht