Zoekresultaten

177 resultaten

Sorteer op relevantie · datum (meest recente eerst) · alfabetisch

Hoogheemraadschap levert bijdrage aan groenblauw dak op de Doelen

Op Congres- en concertgebouw de Doelen wordt het platte dak van 2.581m² bedekt met een grote variatie aan groen. Er komt ook een systeem voor waterberging met een capaciteit van 300m³, dat zorgt voor opvang van water. Het is de eerste keer dat een groot gemeentelijk gebouw en rijksmonument in het hart van de stad een multifunctioneel dak van deze omvang krijgt.

/actueel/nieuws/hoogheemraadschap-levert-bijdrage-aan-groenblauw-dak-op-de-doelen

Water- en groengebied Bleiswijkse Zoom wordt nog mooier

Omwonenden, recreanten en natuurliefhebbers kunnen de komende jaren weer volop genieten van het water en het groen in de Bleiswijkse Zoom. Het recreatiegebied in Lansingerland is onlangs opgeknapt. Met verschillende maatregelen is gezorgd voor meer balans in wat er groeit en bloeit, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en gemeente Lansingerland zetten zich samen in voor een natuurlijk schone Bleiswijkse Zoom.

/actueel/nieuws/water-en-groengebied-bleiswijkse-zoom-wordt-nog-mooier

Jonge snoeken verhuizen naar Bergse Plassen

In de snoekenpaaiplaats in het Berg- en Broekpark in Rotterdam-Hillegersberg zijn dit jaar weer heel wat snoekjes geboren. Vanuit deze ‘kraamkamer’ zet het waterschap de jonge snoeken over naar de Bergse Plassen. Daar hebben de vissen ruimbaan en kunnen ze verder groeien. Voordat de vissen worden overgezet, worden ze geteld en een aantal wordt gemeten. Zo houdt het waterschap bij hoeveel snoeken er jaarlijks worden geboren in de snoekenpaaiplaats.

/actueel/nieuws/jonge-snoeken-verhuizen-naar-bergse-plassen