750 jaar Schieland en de Krimpenerwaard

Op 14 mei 2023 bestaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 750 jaar.

Het hele jubileumjaar brengen we het belang en de noodzaak van goed waterbeheer onder de aandacht. Dit doen we samen met jongeren, alle andere bewoners en bedrijven in ons gebied. We leren van het verleden, acteren in het heden en zorgen voor duurzame oplossingen voor de uitdagingen in de toekomst. Zo werken we aan droge voeten en schoon en voldoende water, al 750 jaar.

Thumbnail Tijd met Toon & Shifra

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren

Screenshot interactieve kaart
Interactieve kaart

Onze interactieve kaart brengt verleden, heden en toekomst bij elkaar. Lees hier verhalen, interessante weetjes en bekijk video's van het werk van het hoogheemraadschap. Op deze kaart komen alle jubileum activiteiten en locaties samen. U kunt de kaart gebruiken om uw weg te vinden in het gebied en gestimuleerd worden om meer van het gebied te gaan bekijken.

Oprichting van het hoogheemraadschap

In 1273 legde graaf Floris V de oprichting van het hoogheemraadschap vast. Waterschappen zijn de eerste democratische besturen van Nederland. Zij hebben het landschap en deels ook de cultuur mede gevormd. In Nederland is het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard het op een na oudste waterschap (na Rijnland).

Beeldmerk 750 jaar HHSK

Met de lancering van een nieuw beeldmerk kondigde het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in mei 2022 de viering van zijn 750-jarig bestaan aan.

Lees meer over ons beeldmerk