Jubileumactiviteiten

Het hele jubileumjaar brengen we het belang en de noodzaak van goed waterbeheer onder de aandacht. Dit doen we samen met jongeren, alle andere bewoners en bedrijven in ons gebied.

Crimpenre Waard; in de greep van het water 

26 januari t/m najaar 2023 

Het Streekmuseum Krimpenerwaard presenteert vanaf donderdag 26 januari de tentoonstelling: Crimpenre Waard; in de greep van het water. Zonder een rivier over te steken, kom je de Krimpenerwaard niet in of uit. Zolang als de streek bestaat speelt water een enorme rol. De tentoonstelling geeft onze terugkerende moeizame relatie met het water weer. De tentoonstelling weerspiegelt deze relatie aan de hand van bijzondere foto’s, voorwerpen en bruiklenen, die al lang het daglicht niet hebben gezien. 

Week van Ons Water 

29 april t/m 14 mei 2023 

Met Ons Water willen we Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. We zullen de komende jaren meer moeten doen en meer moeten investeren om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden.  

Nationale molen- en gemalendag 

13 mei 2023 

Iedere tweede zaterdag (en zondag) in mei is het 'Nationale Molen- en Gemalendag'. Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek. Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. Niet voor niets is het beeld van de molen iconisch voor Nederland. En al hebben molens hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen. Tijdens deze editie organiseren wij rondleidingen. 

Wereldhavendagen Rotterdam 

1,2,3 sept 2023 

Het klimaat verandert. De zomers kunnen heel droog zijn. Het regent hard met plaatselijk overlast. Bovendien stijgt de zeespiegel. Als waterschapen werken we hard aan droge voeten, nu en in de toekomst. Op onze stand vertellen we wat dit betekent. We hebben ook demomodellen waarbij we wateroverlast en overstromingen simuleren. Bezoek onze stand en bekijk wat we eraan doen. Voor droge voeten, nu en in de toekomst.