Nationale Molen- en Gemalendag

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag. Op deze dag opent het hoogheemraadschap op verschillende locaties zijn deuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Welke locaties zijn open voor publiek?

  • Gemaal Abraham Kroes in Moordrecht
  • Zuivering Kralingseveer en Windturbine in Capelle aan den IJssel
  • Prinsenmolen in Rotterdam

Wat is er te doen?

Gemaal Abraham Kroes

Schieland Hoge Zeedijk West 5-7 in Moordrecht

Stap in de boot bij het gemaal naar en vaar met ons mee naar molen De Windlust. Laat u rondleiden door het gemaal en kom meer te weten over klimaatverandering of faalmechanisme van de dijk. De Historische Vereniging Moordrecht en onze archivaris vertellen u graag over de geschiedenis van het hoogheemraadschap. Ook de muskusrattenvangers zijn er om te vertellen over hun werk. Aan de kinderen is ook gedacht: klompen verven, popcorn of een lekker ijsje.

Workshop

Wilgen tenen vlechten is technisch lastig, maar Ineke Visser geeft deze dag twee workshops: om 10.00 uur en om 13.00 uur. Gratis maar geef je wel snel op, want vol = vol! U kunt zich niet meer aanmelden. 

Calamiteitenoefening

Speciaal voor kinderen is er een calamiteitenoefening op de dijk. kom mee doen!!  

Zuivering Kralingseveer en de Windturbine

Rivium Promenade 27, 2909 LM Capelle aan den IJssel

Laat u rondleiden bij de zuivering of bij de Windturbine. Kom een lekkere pannenkoek halen of een ijsje. Voor de kinderen is er ook een springkussen.

Partners die ook open zijn tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag zijn het Jan-Anne Beijerinck gemaal in Capelle aan den IJssel, gemaal de Hooge Boezem achter Haastrecht en de Molenviergang in de Tweemanspolder in Zevenhuizen.