Aanmelden voor bouwkundig onderzoek

25 april 2022
Eind 2021 zijn we gestart met bouwkundige vooronderzoeken bij ongeveer 500 woningen en bedrijfspanden aan de dijk.

Deze vooronderzoeken bestaan uit bouwkundige opnames en hoogtemetingen. Inmiddels zijn ruim 350 woningen en bedrijfspanden aan de beurt geweest. Heeft u eerder een brief ontvangen, maar hebben we u al diverse keren misgelopen? Meld u zich dan alsnog aan en ontvang het bouwkundig rapport zelf ook.

Voordat de werkzaamheden van de dijkversterking beginnen worden de staat van woningen, bedrijfspanden en schuren vastgelegd met een bouwkundige opname. Deze opname is bedoeld om eventuele veranderingen aan woningen of bedrijfspanden vast te leggen in de periode tot aan de start van het werk. Deze opnamen worden van de buitenzijde gemaakt. Vlak voor de start van de werkzaamheden volgt een tweede bouwkundige opname. Dan wordt een bouwkundige opname gemaakt van zowel de buiten- als de binnenzijde. Bewoners en pandeigenaren ontvangen een bouwkundig rapport.
Naast bouwkundige opnames, gaan we de woningen, bedrijfspanden op en langs de dijk ook monitoren door hoogtemetingen te doen. Dat betekent dat we in de gevel enkele kleine hoogtebouten aanbrengen en een eerste hoogtemeting (een nulmeting) doen. Deze hoogtemeting herhalen we enkele keren voor de start van de werkzaamheden. De hoogtemetingen worden gedaan om te zien of er verschillen in de hoogteligging van panden optreedt.

KIJK mee!

Omgevingsmanager Guido Verweij nam ons eind vorig jaar mee naar de dijk om te kijken bij deze bouwkundige opnames. Waarom deze belangrijk zijn voor u en voor ons? Kijk vooral nog een keer mee.

Om deze video te bekijken, moet je social cookies accepteren