Kabels en leidingen

25 april 2022
Om ook in de toekomst de dijk veilig te houden moeten de kabels en leidingen, daar waar dat mogelijk is, worden verlegd naar een tracé in het achterland.

Voor dat de IJsseldijk Noord versterkt wordt, moeten de kabels en leidingen worden verlegd naar dit nieuwe tracé. De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met Oasen, Stedin en Glasdraad Krimpenerwaard om de kabels en leidingen tussen Ouderkerk aan den IJssel en de Lageweg naar het achterland te verplaatsen.

Het definitieve ontwerp voor de nieuwe locatie van de kabels en leidingen is nog niet af. Er wordt nog hard gewerkt aan enkele zaken zoals bijvoorbeeld hoe om te gaan met de brandblusvoorzieningen. De nutspartijen, het hoogheemraadschap en de Veiligheidsregio Hollands Midden zijn aan het onderzoeken op welke locaties brandkranen geplaatst kunnen worden, waarbij ook waterveiligheid van de dijk gegarandeerd blijft. Daarnaast is er niet altijd evenveel ruimte en is er voor sommige plekken maatwerk nodig om de kabels en leidingen naar het achterland te verplaatsen. Ook hierover zijn de nutspartijen en het hoogheemraadschap in gesprek.

Zodra er meer bekend is over bovenstaande onderwerpen, worden bewoners door de gemeente Krimpenerwaard en de nutspartijen geïnformeerd over de ontwerptekeningen. Eventueel is er dan nog mogelijkheid voor aanpassingen. Dit verschilt per locatie.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de kabels en leidingen? Neem gerust contact op met het projectteam van de gemeente. Zij helpen u graag.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.krimpenerwaard.nl/ijsseldijk-noord en meld u zich daar aan voor de digitale nieuwsbrief van dit project om op de hoogte te blijven.