Afronding waterwerken in Stolwijk

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werkt de komende weken aan de afrondende werkzaamheden van het verbeterde watersysteem in Stolwijk. De kern van Stolwijk maakt deel uit van de agrarische polder Stolwijk en Schoonouwen in de Krimpenerwaard.

Vanwege de bodemsamenstelling van de Krimpenerwaard -dit is overwegend veen- treedt er overal in het gebied in meer of mindere mate bodemdaling op. Door een extra peilgebied te creëren maakt het hoogheemraadschap het watersysteem in en rond Stolwijk duurzaam en leefbaar.

Afsluiting Schoonouwenseweg

Volgende week maandag 6 oktober sluit onze aannemer De Kuiper Noorderloos, van 07.00 uur tot circa 17.00 uur de Schoonouwenseweg af om nieuwe asfaltverharding aan te brengen en de bermen en omliggende terreinen af te werken. Onder deze weg is een duiker aangebracht. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting en werkzaamheden gebruik maken van de fiets- en voetgangersbrug.

Afsluiting Bilwijkerweg

Maandag 6 oktober asfalteren we ook de aanzetten van de brug in de Bilwijkerweg net buiten de kern van Stolwijk. Deze is vorig jaar gerealiseerd en geasfalteerd, maar is tot op heden een redelijke drempel in het gebied. Vandaar dat het hoogheemraadschap deze klus direct meepakt, in combinatie met asfalteringswerkzaamheden op andere locaties in Stolwijk binnen dit project. De Bilwijkerweg is tijdens de asfalteringswerkzaamheden voor doorgaand verkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers worden door de aannemer langs de werkzaamheden geholpen. We proberen het asfalteringswerk zoveel mogelijk buiten de spitstijden (tussen ca. 09:00 en 16:00 uur) om te doen. We zijn echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden, dit heeft namelijk effect op de snelheid van afkoelen van het asfalt.