Allereerste fabriek voor schoon gietwater ontvangt oorkonde Waterinnovatieprijs 2014

Op dinsdagavond 2 december ontving ons project AquaReUse een oorkonde tijdens de uitreiking van de landelijke Waterinnovatieprijs. Dit project was genomineerd in de categorie ‘Schoon water', de prijs binnen deze categorie ging naar de techniek Cellulose Assisted Dewatering of Sludge. Een nieuwe, duurzame methode om zuiveringsslib te ontwateren.

Wij zijn samen met onze partners en de tuinders erg blij met alle eer en alle aandacht voor AquaReUse: de allereerste fabriek voor schoon gietwater in Bleiswijk. Waterschapsbestuurder Agnes van Zoelen: "Ik wil graag mijn dank uitspreken richting alle projectpartners en vooral ook de betrokken glastuinbouwbedrijven voor hun volhardende vertrouwen en medewerking in dit project. Het AquaReUse concept heeft al een lange weg afgelegd -het idee ontstond al in 2005- gedurende deze periode toonden alle partners steeds hun vertrouwen in AquaReUse. En nog steeds! Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Met elkaar hebben we al die tijd ons gemeenschappelijke belang voor ogen weten te houden: een gesloten waterketen voor de tuinbouwsector realiseren, en vooral: schoon gietwater. Wij hopen natuurlijk dat dit concept in de toekomst op veel grotere schaal toegepast gaat worden."

Ondertussen gaat de bouw van de installatie in Bleiswijk voortvarend verder. Deze week wordt het helofytenfilter (natuurlijk rietfilter) aangelegd en in het gebouw verschijnen elke dag nieuwe apparaten. Kijk voor meer informatie op http://www.aquareuse.nl/

De bouw van de AquaReUse-installatie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, EFRO (Kansen voor West), Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht,  Rabobank, Stowa, Evides Industriewater, Wageningen UR, gemeente Lansingerland en de betrokken lokale glastuinbouwers. PB techniek realiseert de installatie naar een ontwerp van Aqua-Terra Nova.