Asfalteren Bovenkerkseweg en Kadijk/Bergweg

Asfalteren Bovenkerkseweg en Kadijk/Bergweg

Schieland en de Krimpenerwaard vervangt dit najaar vijf bestaande bruggen en een duiker vervangen door nieuwe bruggen. Maandag 15 december ter hoogte van de Bovenkerkseweg 110B en 63, dinsdag 16 december op de kruising Kadijk/Bergweg.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is naast waterbeheerder ook beheerder van wegen in de Krimpenerwaard (buiten de bebouwde kom). Het hoogheemraadschap zorgt ervoor dat de bruggen en wegen begaanbaar en verkeersveilig zijn. Daarom worden er dit najaar vijf bestaande bruggen en een duiker vervangen door nieuwe bruggen.

Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de bruggen voor opleverdatum van 19 december 2014 gerealiseerd te krijgen. De werkzaamheden waren het verwijderen van verhardingen, slopen van oude brugconstructies en plaatsen van houten damwanden.

Maandag en dinsdag wordt er geasfalteerd. Maandag 15 december ter hoogte van de Bovenkerkseweg 110B en 63, dinsdag 16 december op de kruising Kadijk/Bergweg.

Eind volgende week (19 december) worden alle bruggen weer opengesteld voor verkeer. Na de kerstvakantie worden er nog afrondende werkzaamheden verricht. De werkzaamheden zijn begin januari afgerond.