Buren gluren bij rioolgemaal Lansingh

Buren gluren bij rioolgemaal Lansingh

Zaterdag 27 september is het nationale Burendag. Wij vonden dit een mooie aanleiding de buren van het nieuwe rioolgemaal Lansingh in Krimpen aan den IJssel uit te nodigen voor een kijkje in het gemaal. De bijeenkomst begint om 10.00 uur op het terrein voor rioolgemaal Lansingh, aan de Van Eijcklaan 38 in Krimpen aan den IJssel, en duurt tot 12.00 uur.

Zaterdag 27 september is het nationale Burendag. Wij vonden dit een mooie aanleiding de buren van het nieuwe rioolgemaal Lansingh in Krimpen aan den IJssel uit te nodigen voor een kijkje in het gemaal. Een groot deel van het afvalwater uit Krimpen aan den IJssel wordt in dit rioolgemaal verzameld en via een grote ondergrondse persleiding doorgepompt naar afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Zaag in Krimpen aan de Lek (gemeente Nederlek). Het nieuwe rioolgemaal heeft een capaciteit van 1.340 m3 per uur.

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de sloop van het oude rioolgemaal en de opbouw van het nieuwe gemaal Lansingh. Wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel en de bestuurder van ons hoogheemraadschap vertellen de omwonenden graag meer over de aanleiding en het resultaat van dit waterwerk. Vervolgens krijgen zij een rondleiding door het nieuwe rioolgemaal en uitleg over hun hele rioleringssysteem en de afvalwaterzuivering.

De bijeenkomst begint om 10.00 uur op het terrein voor rioolgemaal Lansingh, aan de Van Eijcklaan 38 in Krimpen aan den IJssel, en duurt tot 12.00 uur.