Gladheidsbestrijding tijdens de kerstvakantie

Gladheidsbestrijding tijdens de kerstvakantie

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is druk bezig de gladheid op een groot deel van de wegen buiten de bebouwde kom (met uitzondering van de provinciale wegen) in de Krimpenerwaard te bestrijden.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is druk bezig de gladheid op een groot deel van de wegen buiten de bebouwde kom (met uitzondering van de provinciale wegen) in de Krimpenerwaard te bestrijden.

Er is een preventief strooibeleid gehanteerd. Dit betekent dat als er kans op gladheid is, er wordt gestrooid. Dit doen we op basis van ons gladheidsmeldsysteem en adviezen van Meteo Consult. Bij het strooien wordt een zoutoplossing op het wegdek aangebracht. Dit is sneller actief dan zout op zich en blijft ook langer effectief. Bovendien hoeft er minder zout te worden gebruikt, wat het milieu ten goede komt.

Waar strooit het hoogheemraadschap?

Tijdens extreme omstandigheden zoals bij sneeuw en ijzel strooit het hoogheemraadschap niet direct alle wegen. In eerste instantie worden de wegen op waterkeringen en de doorgaande routes gestrooid. Tijdens de schoolvakanties wordt er niet gestrooid op de fietspaden, dit gebeurt alleen op werkdagen van 06.00 uur tot 18.00 uur. In extreme omstandigheden wordt hiervan afgeweken.

Eigen verantwoordelijkheid

Ondanks onze inspanningen kan niet worden gegarandeerd, dat de wegen nooit glad zijn. Weggebruikers moeten hun rijgedrag dan ook altijd aan de winterse weersomstandigheden aanpassen en hebben hiervoor een eigen verantwoordelijkheid.

Lees meer over onze gladheidsbestrijding.