Agniesebuurt een stukje groener

Agniesebuurt een stukje groener

Zaterdag 6 juni voerden het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam, samen met Krachtgroen en een groep vrijwilligers actie voor een groener en waterbestendiger Rotterdam. Het doel: minder tegels en meer groen in Rotterdamse tuinen.

De voorzitter van de gebiedscommissie Thomas Roskam en hoogheemraad Paul van den Eijnden gaven samen met een groep vrijwilligers in de Agniesebuurt het startsein voor de vergroeningsactie voor de Nieuw Banier aan het Ammersooiseplein. Samen met het Rotterdamse Green Team en Buurt Bruist gaven zij tuintips en lieten zij zien hoe bewoners met een minimale investering hun eigen leefomgeving kunnen vergroenen.

Leg uw tuin niet vol met tegels

Waterschapsbestuurder Paul van den Eijnden: “Het hoogheemraadschap en de gemeente bedanken alle vrijwilligers en kinderen uit de buurt voor hun hulp bij het aanleggen van deze geveltuin. Meer groen staat niet alleen veel mooier, het helpt ook het regenwater beter af te voeren. In groene tuinen kan het water namelijk de bodem inzakken, zo blijft er minder water op staat staan. We hopen dat dit een voorbeeld is voor de rest van Rotterdam.”

Ook Thomas Roskam, de voorzitter van de Gebiedscommissie Noord sprak enthousiast over de samenwerking. “De komende jaren gaat er nog veel meer gebeuren om de Agniesebuurt beter bestand te maken tegen wateroverlast, onder andere door de buurt steeds meer te vergroenen. Laat dit het begin zijn van een mooie samenwerking tussen buurtbewoners, ondernemers en overheden.”

Buurt Bruist en het Green Team

Buurt Bruist is het vergroeningsproject van Krachtgroen met, voor en door bewoners in de buurt. Het Green Team bestaat uit groenspecialisten van de gemeente Rotterdam. Waar zij zich dagelijks bezighouden met het groen van de gemeente, richten zij zich de komende periode ook op de tuinen van Rotterdammers.  

Meer informatie

www.rotterdam.nl/tuintips

www.buurtbruist.nl/index.php/buurt-bruist-kalender/

Tegel eruit groen erin Agniesebuurt