Berging damwandstelling op de Noord zaterdag hervat

Berging damwandstelling op de Noord zaterdag hervat

De bergingswerkzaamheden van de donderdag gekantelde damwandstelling op de Noord in Krimpen a/d Lek zijn vanochtend vroeg begonnen. Vanwege een storing aan de grootste kraan, worden de werkzaamheden zaterdag hervat.

De berging is gepland in meerdere fasen, de damwandstelling moest eerst naar de kruin van de dijk verplaatst worden, daarna rechtop gezet en vervolgens afgevoerd. Omwonenden moesten veiligheidshalve hun woning verlaten en zijn elders opgevangen.

De berging van de kraan is een complex project; het werkterrein is krap en hulpkranen vormen een behoorlijke belasting voor de veendijk. Het bergen was daarom een behoedzame klus. Om 15.45 uur was de damwandstelling op de kruin van de dijk getakeld. Voordat de fase van rechtop plaatsen kon starten, speelde een elektronische storing van de grootste kraan de voortgang parten. De reparatie vindt vanavond plaats. In overleg met de bewoners worden de werkzaamheden morgenochtend om 09.00 uur pas hervat, waardoor zij thuis in hun eigen bed kunnen slapen. Vanaf zaterdagochtend worden zij weer elders opgevangen.