Bruggen Benedenberg en Zuidbroekse Opweg

Op de Benedenberg worden twee bruggen vervangen en op de Zuidbroekse Opweg een. Door de aanleg van deze drie nieuwe bruggen verbetert de aan- en afvoer van water in de polders Bergambacht en Stolwijk waardoor wateroverlast in de Krimpenerwaard wordt voorkomen.

De maatregelen zijn onderdeel van het Watergebiedsplan en de Gebiedsovereenkomst Veenweiden Krimpenerwaard.

Wat gaat er gebeuren?

Tussen maandag 16 november en donderdag 24 december 2015 wordt, door Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos B.V. tussen Benedenberg 112 en 114 een brug aangelegd. Voordat de brug kan worden aangelegd, moeten de waterleiding van Oasen en de persriolering van de gemeente Krimpenerwaard worden verlegd, dit vindt ook in deze periode plaats.

De planning is als volgt:

  • Vanaf maandag 16 november t/m donderdag 24 december 2015 wordt de Benedenberg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De eerste twee weken worden door de gemeente Krimpenerwaard en Oasen de persriolering en waterleiding omgelegd. In de aansluitende vier weken wordt de nieuwe brug aangelegd.
  • Vanaf 4 januari 2016 tot en met 4 maart 2016 wordt de Zuidbroekse Opweg afgesloten. Gedurende deze afsluiting wordt door Wallaard Noordeloos B.V. een omleiding verzorgd. Voor de bewoners van de en geïnteresseerden in de Zuidbroekse Opweg wordt op 15 december een bewonersavond georganiseerd. 

Wegafsluiting

Achtereenvolgens worden de bruggen in de Benedenberg en de Zuidbroekse Opweg gerealiseerd. Voor de aanleg van de bruggen en het verleggen van kabels en leidingen worden de wegen afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluitingen vinden na elkaar plaats om bestemmingsverkeer zo min mogelijk te hinderen.

De Benedenberg tussen huisnummer 112 en 114 wordt op de onderstaande data/tijdstippen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer:

  • Vanaf maandag 16 november 07.00 uur tot en met donderdag 24 december 2015
    17.00 uur.

Fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting voor het verleggen van kabels en leidingen langs de werkzaamheden begeleid. Tijdens de afsluiting voor de realisatie van de brug kunnen zij gebruik maken van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N210.