Dijkversterking Bergambacht Ammerstol Schoonhoven geopend

Dijkversterking Bergambacht Ammerstol Schoonhoven geopend

Donderdag 10 september werd dijkverversterking Bergambacht Ammerstol Schoonhoven officieel geopend. Deltacommissaris Wim Kuijken, directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers, dijkgraaf Hans Oosters en burgemeester van de Krimpenerwaard Tjerk Bruinsma onthulden gezamenlijk een panoramatafel bij Het Rode Licht langs de dijk en gaven daarmee de dijk weer terug aan de bewoners.

Aan de dijk is vijf jaar lang gewerkt. Wim Kuijken: “Het is niet niks om vijf jaar lang zulke ingrijpende werkzaamheden voor je deur te hebben. Ik ben de bewoners zeer dankbaar voor het meedenken en voor hun flexibiliteit. Maar alleen mét elkaar -hoogheemraadschap-aannemers-bewoners- kom je tot een prachtig en stevig resultaat. En dat laat deze dijkversterking zien”. Dijkgraaf Hans Oosters kijkt met veel trots op het de dijkversterking terug. “In een dichtbevolkt gebied van Nederland met beperkte ruimte hebben we de dijk over een lengte van 5,7 kilometer versterkt met meerdere innovatieve technieken.”

Impact voor bewoners

Het werk aan de dijk had een grote impact op de bewoners, zo bleek ook tijdens een gesprek met bewoners van de Lekdijk. “Het hoogheemraadschap begreep dat het creëren en het in stand houden van draagvlak voor het project erg belangrijk is en heeft de afgelopen jaren dan ook zeer intensief gecommuniceerd met de omwonenden. Ik vond het erg mooi te zien dat de communicatie zo goed verliep. Doordat de omwonenden intensief betrokken werden bij de noodzaak van het werk, hadden zij doorgaans begrip voor de overlast’, aldus Bruinsma.