Inspiratie tijdens de groene infodaken op 13, 14 en 20 juni

Inspiratie tijdens de groene infodaken op 13, 14 en 20 juni

Kom langs en geniet van een unieke groene oase in het hart van Rotterdam: het stadslandbouwdak de DakAkker. Op zaterdag 13, zondag 14 en zaterdag 20 juni ben je hier van harte welkom op de groene infodaken.

De gemeente Rotterdam is aanwezig om je persoonlijk advies te geven over groene doe-daken in Rotterdam. Zoals de (subsidie)mogelijkheden van een groen dak, of de voordelen van een dak met stadswindmolens, zonnepanelen of een moestuin. Ook presenteren diverse groene daken leveranciers hun producten. Nieuw dit jaar is de uitgebreide informatie over zonnepanelen. Wist je dat zonnepanelen op een groen dak meer energie opleveren? De dakboer vertelt over zijn ervaringen en geeft tips om zoveel mogelijk uit je groene doe-dak te halen. Ook kun je verse groente en kruiden van het dak kopen en serveren de dakkoks dakthee en verrassende dakhapjes in het pop-up theehuis. En ben je op zoek naar nog meer inspiratie, bezoek dan van 11 t/m 14 juni de eerste Rotterdamse dakendagen. Kijk voor meer informatie op www.rotterdamsedakendagen.nl.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur (inloop), op 20 juni tot 16.00 uur

Locatie: de DakAkker, dak Schieblock, Schiekade 189

Subsidie

Wil je zelf een groen dak aanleggen? Dan betalen wij daar in Rotterdam aan mee. Zeker in stenige gebieden als het centrum en oude stadswijken zijn groene daken nodig om droge voeten te houden. En natuurlijk zijn groene daken goed voor de natuur in de stad en met al dat groen wel zo mooi om op te kijken. Inmiddels ligt er in Rotterdam al 200.000m2 groen dak.
Om de aanleg van groene daken te stimuleren, geeft de gemeente Rotterdam ook dit jaar nog € 25,- subsidie per m2 gerealiseerd groen dak. Als u in het verzorgingsgebied van het waterschap Hollandse Delta of het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard woont, dan ontvangt u ook in 2015 € 5,- per m2 extra aan subsidie. U legt al een groen dak aan vanaf € 55 per m2, mits de dakconstructie hiervoor geschikt is.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/groenedaken.