Lekkages Oost Ringdijk Moordrecht

Lekkages Oost Ringdijk Moordrecht

Vorige week is een lekkage in de Oost Ringdijk bij Moordrecht gerepareerd. Voor deze kade langs de Ringvaart staat vanaf dit najaar onderhoud gepland. De kade wordt bovendien geplaagd door mollen. Dit, in combinatie met de hoge waterstand van de Ringvaart, is de oorzaak van de meest recente lekkages zoals op 23 april en 28 april.

Vorige week al repareerde een aannemer in opdracht van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een lekkage in de Oost Ringdijk bij Moordrecht. Voor deze kade langs de Ringvaart staat vanaf dit najaar onderhoud gepland, na een voorbereiding van twee jaar die plaats vond in nauwe samenwerking met de gemeenten Zuidplas en Gouda. De kade, die op een aantal plekken poreuze plekken heeft waardoor de lekkages ontstaan, wordt tot die tijd zorgvuldig gemonitord door medewerkers van het hoogheemraadschap.

De kade wordt momenteel bovendien geplaagd door mollen. Dit, in combinatie met de hoge waterstand van de Ringvaart, is de oorzaak van de meest recente lekkages zoals op 23 april en 28 april. Deze lekkages worden steeds gedicht door het storten van extra klei, in afwachting van de werkzaamheden later dit jaar.

In de loop van deze week start een mollenvanger om de belangrijkste oorzaak van de lekkageproblemen op te lossen.

Heeft u vragen? Bel dan met ons hoofdkantoor via telefoonnummer 010 45 37 200.