Ondertekening Afvalwaterakkoord

Ondertekening Afvalwaterakkoord

Op vrijdag 13 maart werd in het gemeentehuis van Lansingerland het Afvalwaterakkoord ondertekend door Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland, wethouder André Muller van Zuidplas, Hoogheemraad Han van Olphen van het Hoogheemraadschap van Delfland en hoogheemraad Agnes van Zoelen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Op vrijdag 13 maart jl. werd in het gemeentehuis van Lansingerland op feestelijke wijze het Afvalwaterakkoord ondertekend door Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland, wethouder André Muller van Zuidplas, Hoogheemraad Han van Olphen van het Hoogheemraadschap van Delfland (HHD) en Hoogheemraad Agnes van Zoelen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK).

Met deze ondertekening is de samenwerking in de afvalwaterketen, die tussen deze partijen al geruime tijd succesvol verloopt, een nieuwe fase ingegaan. De intensievere samenwerking zorgt ervoor dat de kosten die gepaard gaan met de afvoer en de zuivering van het riool- en regenwater minder snel stijgen, dat het water van goede kwaliteit blijft of zelfs beter wordt en dat kennis tussen de partijen gedeeld kan worden.

In het afvalwaterakkoord, dat in 2014 gezamenlijk is opgesteld, worden onderlinge afspraken gemaakt over hoe er wordt omgegaan met het afvalwatersysteem en zuiveringstaken in de gemeenten Lansingerland en Zuidplas. Voordeel daarvan is dat gezamenlijk afspraken maken vaak beter werkt dan op formele wijze met elkaar omgaan op basis van vergunningen en regelgeving zoals dat voorheen het geval was.

Alle bestuurders gaven in hun toespraken aan blij te zijn met deze intensievere samenwerking. ‘Het met elkaar aan tafel zitten en kennis delen biedt vele voordelen. Zo vergroot het de kwaliteit van de processen, zorgt het voor kortere communicatielijnen en vermindert het de kwetsbaarheid van je organisatie’. Na de speeches werd het akkoord ondertekend en werd gezamenlijk de taart aangesneden.