Opening AquaReUse: de allereerste fabriek voor schoon gietwater - 23 APRIL

Opening AquaReUse: de allereerste fabriek voor schoon gietwater - 23 APRIL

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard organiseert in samenwerking met de Unie van Waterschappen een symposium over het sluiten van de waterkringloop in de glastuinbouw.

Het symposium ‘Close to zero, de emissie-race’ wordt georganiseerd naar aanleiding van de opening van onze AquaReUse-installatie: de allereerste fabriek voor schoon gietwater. Dit is een zuiveringsinstallatie die het bedrijfsafvalwater en huishoudelijk water van een aantal glastuinbouwbedrijven in Bleiswijk zuivert.

Close to zero

Na de zuivering wordt het gezuiverde water als gietwater terug geleverd aan dezelfde bedrijven. Door het sluiten van de waterketen brengt de glastuinbouwsector in dit gebied haar emissies naar het oppervlaktewater naar “close to zero”. Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de randvoorwaarden en strategieën die nodig zijn om innovaties tot een succes te maken. Ook worden succesvolle praktijkvoorbeelden getoond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Cuijpers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard via het telefoonnummer 010 45 37 200.
Daarnaast kunt u meer lezen op de website www.aquareuse.nl.