Rotterdamse waterblog prijswinnaar

Rotterdamse waterblog prijswinnaar

Stichting RIONED kent prijs toe aan Rotterdamse inzending over de toekomst van stedelijk waterbeheer.

Het Rotterdamse Waterblog, de inzending van de gemeente Rotterdam - ook namens de partners van de samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen: het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Capelle aan den IJssel - is op 2 september uitgeroepen tot één van de vier winnaars van de landelijke prijsvraag van stichting RIONED.

Waar gaat de riolering naar toe

Wat we nu aan riolering in de grond leggen, moet nog tientallen jaren meegaan. Beslissingen die we maken, hebben tot ver in de toekomst gevolgen. De prijsvraag ‘Waar gaat de riolering naartoe’ inspireerde Rotterdamse waterbeheerders om hun gedachten, scenario’s en droombeelden van de riolering in de toekomst te delen.

Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen in 2050

Onlangs is de langetermijnvisie van de afvalwaterketen geformuleerd. Om te laten zien welke ambities de samenwerkingpartners hebben, is de Rotterdamse Waterblog 2050 gemaakt. Dit is een fictieve editie van een waterblog anno 2050, om het succesvolle sluiten van de circulaire waterketen te vieren. Het blog geeft een impressie van hoe de samenwerkingspartners deze ambities willen realiseren in etappes met belangrijke mijlpalen in de periode van 2015-2050 zoals volledig energie neutrale gemalen, geen ijzel meer op de Rotterdamse wegen en de afschaffing van de rioolheffing. Nu nog toekomstmuziek maar misschien dichterbij dan verwacht.

Rotterdamse inzending

Het Rotterdamse waterblog is samen met zeven andere inzendingen uit bijna twintig uitzendingen genomineerd. Op woensdag 2 september werd de inzending als één van de vier prijswinnaars gepresenteerd tijdens het strategisch congres van RIONED. De jury heeft grote waardering voor het Rotterdamse verhaal en vindt de presentatie aansprekend, toegankelijk en inspirerend.

Bron: Gemeente Rotterdam