Tegel eruit, groen erin!

Tegel eruit, groen erin!

Zaterdag 23 mei en 6 juni voeren het hoogheemraadschap, de gemeente Rotterdam en Krachtgroen samen met een groep vrijwilligers actie voor een groener en waterbestendiger Rotterdam. Tegel eruit, groen erin!

Zaterdag 23 mei en 6 juni voeren het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de gemeente Rotterdam en Krachtgroen samen met een groep vrijwilligers actie voor een groener en waterbestendiger Rotterdam. Tegel eruit, groen erin!  

Op 23 mei van 10.00 - 12.00 uur geven de voorzitter van de Gebiedscommissie Tom Harreman en het Green Team tuintips aan Rotterdammers bij Post West aan de Tidemanstraat 80 in Delfshaven. Samen met een groep vrijwilligers laten zij Rotterdammers zien hoe je met een minimale investering een mooie geveltuin kunt aanleggen. Het Green Team bestaat uit groenspecialisten van de gemeente Rotterdam. Waar zij zich dagelijks bezighouden met het groen van de gemeente, richten zij zich de komende periode op de tuinen van Rotterdammers.  

Op zaterdagochtend 6 juni van 10.00 – 12.00 uur herhalen we deze actie bij het Hoekpand in de Teilingerstraat in de Agniesebuurt. We worden hierbij geholpen door het Green Team, de voorzitter van de Gebiedscommissie Noord Thomas Roskam en de jeugdwaterschapsbestuurder van het hoogheemraadschap Martine Slob.

Ook hoogheemraad Paul van den Eijnden is beide keren aanwezig.  

LEG UW TUIN NIET VOL MET TEGELS

Door middel van de actie Tegel eruit, groen erin! willen we bewoners van Rotterdam bewust maken van de nadelige gevolgen van een betegelde tuin. Tijdens extreme regenval kan hemelwater nauwelijks in de bodem infiltreren, waardoor wateroverlast ontstaat. Door middel van de actie Tegel eruit, groen erin! willen we groenliefhebbers motiveren om hun tegel(s) uit hun tuin te halen. Zij kunnen in ruil daarvoor op 23 mei of 6 juni een gratis plant ophalen! Naast het feit dat dit goed is voor de waterhuishouding maken we ook onze leefomgeving groener en dus mooier.  

De wijken met de grootste vergroenings- en wateropgave zijn: de Agniesebuurt, het Oude Noorden, Oud Crooswijk, het Oude Westen en Rotterdam Centrum.   

Meer informatie op http://www.rotterdam.nl/tuintips