Tegel eruit, groen erin in de Agniesebuurt!

Tegel eruit, groen erin in de Agniesebuurt!

Zaterdag 6 juni voeren het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam, samen met Krachtgroen en een groep vrijwilligers actie voor een groener en waterbestendiger Rotterdam. Tegel eruit, groen erin! Het doel: minder tegels en meer groen in Rotterdamse tuinen.

Op 6 juni om 10.00 uur geven de voorzitter van gebiedscommissie Noord, Thomas Roskam, hoogheemraad Paul van den Eijnden en jeugdwaterschapsbestuurder Martine Slob het startsein voor de vergroeningsactie in de Agniesebuurt. Samen met het Rotterdamse Green Team en Buurt Bruist geven zij tuintips en laten zij zien hoe bewoners met een minimale investering hun eigen leefomgeving kunnen vergroenen. Als extra motivatie delen we gratis planten uit!

Locatie: Ammersooiseplein, voor de Nieuwe Banier, Banierstraat 1, Rotterdam
Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur

Buurt Bruist is het vergroeningsproject van Krachtgroen met, voor en door bewoners in de buurt. Het Green Team bestaat uit groenspecialisten van de gemeente Rotterdam. Waar zij zich dagelijks bezighouden met het groen van de gemeente, richten zij zich de komende periode ook op de tuinen van Rotterdammers.  

Leg uw tuin niet vol met tegels

Door middel van de actie Tegel eruit, groen erin! willen we bewoners van Rotterdam bewust maken van de voordelen van meer groen en minder tegels in de tuin. Zo kan tijdens een hevige regenbui het water sneller de grond in zakken. Dit helpt wateroverlast voorkomen. We willen Rotterdammers motiveren tegels uit hun tuin te halen en deze te vervangen door beplanting. Naast het feit dat dit goed is voor de waterhuishouding -er blijft minder water op straat staan als het hard regent- maken we ook onze eigen leefomgeving groener en mooier.

Meer informatie

www.rotterdam.nl/tuintips
www.buurtbruist.nl/index.php/buurt-bruist-kalender/