Teller waterschapenergie online

Teller waterschapenergie online

Maandag 8 december is de waterschapsenergie teller online gegaan op www.schielandendekrimpenerwaard.nl. De teller geeft aan hoeveel wasjes je zou kunnen draaien van de energie die op die dag tot dat tijdstip al is opgewekt (een wasmachine gebruikt gemiddeld 1 kilowattuur per wasbeurt).

De livegang van de online teller valt samen met het ‘op zwart’ gaan van de digitale teller die aan de gevel van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard  hangt. Vanwege de verbouwing  is het niet mogelijk om de teller in het geveldoek te laten werken. Het spandoek wordt daarom tijdelijk weggehaald en  de teller zal vanaf nu digitaal doortellen op onze website (iedere 5 minuten ververst). De teller staat in verbinding met de ‘energiefabriek’ op onze afvalwaterzuiveringsinstallatie Kralingseveer onderaan de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Dagelijks loopt de teller op  tot ruim 14.000 wasjes,  aan het einde van de dag wordt de teller gereset (00.01 uur).

Afvalwater produceren we dagelijks in ons eigen huis, met elke douchebeurt en met elke gang naar het toilet en uit dit afvalwater wordt energie gehaald, maar hoe wordt dit eigenlijk gedaan? Ga naar de pagina over waterschapsenergie en kom alles te weten over het proces.