Waterschappen uit de kast tijdens Gay Pride

Waterschappen uit de kast tijdens Gay Pride

Dit jaar varen bij de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride voor het eerst medewerkers van zes Nederlandse waterschappen mee. Zij zijn uitgenodigd op de boot van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht/ Waternet. Als ambassadeur naar andere waterschappen, draagt Waternet de boodschap uit van een inclusieve werksfeer en diversiteit.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht/Waternet vaart al jaren mee over de 'eigen' grachten en nodigde deze keer ook andere waterschappen uit. Dit past bij het thema van dit jaar: 'Share'. Op de boot varen bestuurders en ambtenaren mee van de waterschappen Aa en Maas, Hunze en Aa?s, Amstel, Gooi en Vecht, Hollands Noorderkwartier, Schieland en de Krimpenerwaard, en Delfland.

Onlangs is het Hoogheemraadschap van Delfland als eerste waterschap lid geworden van Workplace Pride, een stichting die streeft naar een grotere acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) op de werkvloer en in de samenleving. "Het is belangrijk dat werknemers zichzelf kunnen zijn binnen de organisatie waar ze werken," zegt Paul van den Wijngaart, secretaris-directeur van het Hoogheemraadschap van Delfland. "Mensen die binnen hun organisatie openlijk voor hun geaardheid uit kunnen komen, werken beter en hebben een voorbeeldfunctie voor anderen. Tevens komt dit de werksfeer ten goede."