22 mei: bezoek het Museumpark op dag van biodiversiteit

22 mei: bezoek het Museumpark op dag van biodiversiteit

Op zondag 22 mei is het de internationale dag van de biodiversiteit. Op deze dag organiseren het Natuurhistorisch Museum en Het Nieuwe Instituut tussen 10.00 uur en 16.00 uur diverse activiteiten rondom het Museumpark.

Activiteiten waarbij je kunt ontdekken welke natuurlijke rijkdom het Museumpark heeft en hoe je zelf kunt bijdragen aan een biodiverse stad.

Inspiratie, tips en tricks

In de Nieuwe Tuin, rondom Het Nieuwe Instituut, geeft een ecologisch hovenier de hele dag uitleg over deze unieke tijdelijke natuurtuin. In de natuurtuin zijn ook Stadstuinwinkel STEK, het Wellant College en Gewildgroei aanwezig. Zij geven inspiratie, tips en tricks om biodiversiteit in je eigen tuin te vergroten met bijvoorbeeld een snoeiles en een tegelhack.

Kinderen kunnen in het Museumpark waterdieren onderzoeken tijdens een onderwaterwandeling of zaadbommen maken om de stad op te fleuren met lokaal verzamelde zaden. Vanuit Het Natuurhistorisch Museum vertrekken diverse stadsnatuurwandelingen met een vogelkenner of stadsbotanicus. Kijk voor het complete programma op www.hetnatuurhistorisch.nl en www.hetnieuweinstituut.nl.

Tegel eruit, groen erin

Stadstuinwinkel STEK deelt tijdens de dag van de biodiversiteit plantjes uit namens het hoogheemraadschap en de gemeente Rotterdam. Want meer groen in tuinen is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar helpt ook wateroverlast voorkomen.

Kijk voor meer informatie www.rotterdam.nl/tuintips.