Benedenberg en Zuidbroekse Opweg tijdelijk afgesloten

Benedenberg en Zuidbroekse Opweg tijdelijk afgesloten

De Benedenberg en Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude zijn op vrijdag 17 juni tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting is nodig omdat er asfaltwerkzaamheden plaatsvinden bij en op de nieuwe bruggen die eerder dit jaar werden gebouwd.

Op de Benedenberg vinden de werkzaamheden plaats ter hoogte van nummers 112 en 114 / 79 en 81.  Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden ter plaatse passeren. Het overige verkeer wordt ter plaatse door verkeersbegeleiders omgeleid.

Verder worden aan de noordzijde van de nieuw gerealiseerde brug in de Zuidbroekse Opweg asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. De Zuidbroekse Opweg vanaf de inrit van de Elzenhof tot aan de nieuwe brug wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het verkeer wordt ter plaatse door verkeersbegeleiders omgeleid.

De (asfaltering)werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Als de bruggen en opritten zijn geasfalteerd, is de aanleg van de bruggen afgerond. Door de aanleg van de drie bruggen verbetert de aan- en afvoer van water in de polders Stolwijk en Bergambacht waardoor wateroverlast in de Krimpenerwaard wordt voorkomen. De maatregelen zijn onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Watergebiedsplan Krimpenerwaard.