Bezoek het Benthemplein of de Museumparkgarage tijdens de Week van Ons Water!

Bezoek het Benthemplein of de Museumparkgarage tijdens de Week van Ons Water!

Van 1 tot en met 8 mei is het niet alleen meivakantie, maar ook de Week van Ons Water. Door het hele land organiseren waterschappen en andere organisaties activiteiten die te maken hebben met het thema schoon water. Schieland en de Krimpenerwaard organiseert in samenwerking met de gemeente Rotterdam twee excursies.

Op maandag 2 mei een wandeling naar het waterplein Benthemplein en de DakAkker en op dinsdag 3 mei een wandeling langs de Westersingel naar de ondergrondse waterberging onder de Museumparkgarage.

Op maandag 2 mei bezoeken we van 11.00 uur tot 12.30 uur het Benthemplein in Rotterdam Noord en gaan we via de houten Luchtsingel door naar de DakAkker. We leggen je graag uit waarom het Benthemplein juist hier gebouwd is én hoe het werkt. Wandel daarna mee naar de DakAkker; het eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier wordt regenwater vastgehouden en ingezet bij het verbouwen van groenten, fruit en kruiden.

Op dinsdag 3 mei gaan we van 13.00 uur tot 14.30 uur via een wandeling over de Westersingel naar de Museumparkgarage, waar een waterberging onder zit. Bij hevige regen kunnen we hier tijdelijk 10 miljoen liter water opslaan. De enorme bak stroomt binnen een half uur vol!

Voor beide excursies geldt dat maximaal 20 personen zich kunnen opgeven. Aanmelden kan via waterloket@rotterdam.nl. Geef even aan met hoeveel mensen je komt. Je kunt je aanmelden tot en met donderdag 28 april.

Kijk voor meer informatie op www.weekvanonswater.nl.

Week van Ons Water