Blog jeugdbestuurder Jasper Peters

Blog jeugdbestuurder Jasper Peters

Vóór de zomer is de nieuwe jeugdbestuurder Jasper (16) beëdigd bij ons hoogheemraadschap. Jasper helpt ons om jongeren enthousiast te maken over ons werk en neemt deel aan het nationale jeugdwaterschap. In zijn eerste blog op deze site stelt hij zich aan u voor.

Beste Lezer,

Van harte welkom! Hartstikke leuk dat u de tijd neemt om dit korte stukje te lezen.

Voor wie mij niet kent zal ik mij even voostellen. Ik ben Jasper Peters, sinds april 2016 jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Daarnaast ga ik ook nog naar school, ik zit in 5VWO op het Laurens Lyceum in Rotterdam.

Ook vind ik het erg leuk om piano te spelen en doe ik nog aan waterpolo.

Deze blog is met name bedoeld voor mensen buiten ons waterschap. Natuurlijk weet ik niet van iedereen die dit leest hoe zij over het waterschap denken, ik weet echter wel hoe ik er eerst over dacht. Ik zal even mijn gedachten van toen met u delen.

Nadat ik had gesolliciteerd op de site, werd ik uitgenodigd voor een gesprek op kantoor.

Ik verwachtte daar tegenover twee oude mannen van boven de vijftig te komen zitten, die mij zouden overhoren over wat ik al over het waterschap wist, wat niet zo veel was.

Tot mijn grote verrassing waren het twee ‘normale’, enthousiaste mensen die over hun werk vertelden, en die mij nuttige en interessante informatie konden geven over het waterschap.

Nu ik u hopelijk een beetje inzicht heb kunnen geven in hoe het waterschap er in mijn ogen uitziet, wil ik u graag vertellen wat ik nou precies doe. Ik zal u één voorbeeld geven. Misschien heeft u het meegekregen: 2, 3 en 4 september waren de Wereldhavendagen in Rotterdam. Natuurlijk een hartstikke leuk evenement, en ook daar denken ze aan de jeugd.

Vrijdag 2 september was namelijk de jongerendag, dus werd mij gevraagd daarbij aanwezig te zijn.

Bij de stand van het waterschap hadden we ook een klimmuur, die aangaf hoe hoog het water zou komen bij een overstroming. Daar konden de kinderen hun postcode opgeven om te kijken hoe hoog zij zouden moeten klimmen om het water voor te blijven. Toen ze bijvoorbeeld hoorden dat het water 2 meter hoog zou komen keken ze met verbaasde gezichten omhoog. Bijna niemand wist dat bij een waterramp er zoveel water naar binnen zou komen! Toen begon ik ook te snappen dat mensen zeiden dat het werk van het waterschap niet wordt begrepen.

Want wanneer jij niet weet hoe groot de dreiging is, waarom zou je dan het nut inzien van onder andere al die dijkversterkingen?

Door ons op deze manieren, met onder andere de jeugd, te verbinden, krijgt het waterschap en uzelf steeds meer informatie. En dat is precies de bedoeling!

Vergeet ook niet, als u op de hoogte wilt blijven van alle waterwerken in de omgeving, in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Ik hoop dat u het tot hier heeft gered, en hopelijk tot de volgende keer.

Groetjes Jasper

Twitter: @JGLPeters