Blog jeugdbestuurder Jasper Peters

Blog jeugdbestuurder Jasper Peters

Vóór de zomer is de nieuwe jeugdbestuurder Jasper (16) beëdigd bij ons hoogheemraadschap. Jasper helpt ons om jongeren enthousiast te maken over ons werk en neemt deel aan het nationale jeugdwaterschap. Regelmatig schrijft hij een blog op onze website.

Hallo,

Hier is hij dan, mijn nieuwe blog. Misschien had u het al gezien, een aantal weken terug heb ik de nieuwe windturbine op het terrein van de waterzuivering Kralingseveer mogen openen!

Een hartstikke leuke ervaring, waarbij ik met name weer heel veel heb geleerd.

Allereerst natuurlijk het schrijven van de speech, met af en toe een beetje hulp van het hoogheemraadschap en mijn eigen input denk ik dat ik een heel mooie boodschap heb over kunnen brengen: namelijk dat het voor toekomstige generaties nodig is om te blijven investeren in duurzame energie. Onze toekomst is duurzaam. Niet alleen om droge voeten te houden, ook om de aarde leefbaar te houden. De windturbine is een goede eerste stap.

Ik ben ook erg blij dat het door het hoogheemraadschap en HVC erg goed is ontvangen, zo’n eerste keer vond ik namelijk erg spannend. Als u er meer over wilt weten, lees dan hier het nieuwsbericht hierover.

Ook heb ik vorige maand een aantal erg leuke gastlessen mogen geven aan verschillende brugklassen. Met deze gastlessen vertellen medewerkers van het hoogheemraadschap, en nu dus ook ik als jeugdbestuurder, wat een waterschap zoal doet en wat het belang van water en waterbeheer is in hun leven. Zeker voor leerlingen die in de omgeving van Rotterdam wonen is dit zeer informatief, een groot deel ervan ligt namelijk onder NAP.

Natuurlijk hebben we het niet alleen gehad over de dreiging van water, maar ook over waar al hun afvalwater heen gaat en waar het schone water vandaan komt.

Natuurlijk was dit ook weer erg spannend, maar eens moet de eerste keer zijn, toch?

Gelukkig waren alle leerlingen erg enthousiast, en werden er veel leuke vragen gesteld.

Voor wie nieuwsgierig is wat de rest van het jeugdwaterschap zoal doet: we hebben een website (www.jeugdwaterschap.nl) met het laatste nieuws en de planning voor de komende weken. We gaan binnenkort onder andere een kijkje nemen bij onderzoeksinstituut Deltares, en leren we meer over de nieuwste innovaties op het gebied van waterhuishouding.

Voor vragen, tips en opmerkingen is altijd ruimte.
Geef ze door via mijn mail: jasper.peters007@gmail.com
Of laat het weten via Twitter: https://twitter.com/JGLPeters 

Groetjes,
Jasper