Duik in de Week van Ons Water

Van woensdag 12 tot en met woensdag 19 oktober is de landelijke Week van Ons Water. In deze week organiseert het hoogheemraadschap diverse activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met het werk van het waterschap.

Inschrijving bus tour Rondje Rotterdam gesloten

Op maandag 17 oktober rijden we samen met Simon Stokvis in de bus het ‘Rondje Rotterdam’: op verschillende plaatsen in Rotterdam laat Simon zien hoe het hoogheemraadschap samen met de gemeente het water beheert. De animo voor deze bus tour is boven verwachting! Er worden drie bussen ingezet op maandag 17 oktober, maar door het grote aantal aanmeldingen, zullen wij ook uitwijken naar andere dagen. Als uitgangspunt geldt dat degene die zich het eerste heeft aangemeld, met de bus tour mee kan. Degenen die zich hebben ingeschreven, ontvangen bericht óf zij ingedeeld zijn en op welke dag en tijdstip. Inschrijven voor deze bustour is helaas niet meer mogelijk.  

Droppie Dijkwacht

Voor de kleine waterkenners onder ons is er nog steeds de mogelijkheid om zich aan te melden voor de uitvoering van de dijkinspectie op zaterdag 15 oktober. Samen met andere kinderen van 9 tot 12 jaar kun jij die dag van 10.00 – 12.00 uur in Krimpen aan de Lek de dijk inspecteren. Dan kun je als een echte Droppie Dijkwacht, uitgerust met dijklegerhesje en logboek, controleren of de dijk nog wel stevig genoeg is. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar communicatie@hhsk.nl. Informatie over de exacte locatie krijg je na de aanmelding.   

Gastlessen op school

Wilt u op uw basis- of middelbare scholen eens een gastles over waterveiligheid en wateroverlast? Wat een Waterschap hieraan doet en wat we er zelf thuis aan kunnen doen? Ook dat is mogelijk in de Week van Ons Water: een van onze medewerkers komt de leerlingen alles over deze onderwerpen vertellen. Vraag een gastles aan door contact met ons op te nemen via communicatie@hhsk.nl