Jasper Peters benoemd als nieuwe jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard!

Jasper Peters benoemd als nieuwe jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard!

Jasper Peters uit Rotterdam is op 30 maart 2016 door dijkgraaf Hans Oosters benoemd als jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Jasper, 16 jaar en leerling van 4-VWO op het Sint-Laurenscollege in Rotterdam versterkt namens het hoogheemraadschap het Nationale Jeugdbestuur van de waterschappen.

Deze groep jonge bestuurders vertegenwoordigt de waterschappen onder andere bij landelijke bijeenkomsten. Zij krijgen kennis van de wateropgaven, de rol van de waterschappen en het belang van innovaties.

Een belangrijke taak van nieuwe jeugdbestuurder Jasper Peters is het betrekken van jongeren bij het belang van waterbeheer nu en in de toekomst en daarmee bij het werk van het waterschap. Jasper: “Wonend op zo’n beetje het laagste punt van Nederland, maak ik mij wel degelijk zorgen over de hoogte van de waterstand. Om te zorgen dat iedereen droge voeten houdt, wil ik graag mijn steentje bijdragen”.

Jongeren verantwoordelijkheid geven binnen het waterschap is volgens Jasper daarbij de beste manier. Na een kennismakingsperiode gaat hij aan de slag om het werk van het waterschap bekend te maken bij jongeren!

Dijkgraaf Hans Oosters van het hoogheemraadschap is blij met de nieuwe jonge bestuurder: “Wij vinden het erg belangrijk dat jongeren meer kennis hebben van en over water en proberen deze groep actief te betrekken bij de opgave van de waterschappen. Het jeugdwaterschapsbestuur is een goede aanvulling hierop. Wij zijn erg blij dat Jasper Peters ons hierin vertegenwoordigt en ons helpt om het waterschap beter zichtbaar te maken bij jongeren.”

StudioDijkgraaf24.jpg
StudioDijkgraaf40.jpg