Oprit dijkversterking Moordrecht krijgt antivries-asfalt

Oprit dijkversterking Moordrecht krijgt antivries-asfalt

Nieuwe oprit met melt-asfalt

Afgelopen week is de nieuwe oprit aan het Oosteinde aan de dijk in Moordrecht geasfalteerd met een speciaal soort asfalt, zogenoemd melt-asfalt. Dit innovatieve antivries-asfalt is duurzamer en veiliger, omdat er minder kans is op gladheid.

Het is namelijk zo samengesteld, dat het verschillende zouten afscheidt bij temperaturen onder het vriespunt. Hierdoor bevriest het unieke asfalt niet tot min vijf graden Celsius.

De nieuw aangelegde oprit is in samenspraak met de gemeente Zuidplas, de aannemer en de eigenaren en bewoners tot stand gekomen. De oprit is veiliger en minder steil dan de oude oprit. Bovendien is de oprit als het ware omgedraaid. Als je de dijk afrijdt, kom je uit bij recreatiepark ‘Klein Moordrecht’ en wanneer je de dijk oprijdt, kom je uit in de rijrichting naar Gouda.
De werkzaamheden aan het Oosteinde zijn zo goed als klaar. Het fietspad is opnieuw geasfalteerd en weer open voor gebruik. De omleidingsroute via de Oostringdijk is opgeheven. Er vinden nog enkele afrondende werkzaamheden plaats op het dijkversterkingstraject.

Kijk voor meer informatie op www.hhsk.nl/dijkversterkingmoordrecht.