Rondleiding gemaal Schilthuis op zaterdag 17 september

Rondleiding gemaal Schilthuis op zaterdag 17 september

Aanstaande zaterdag 17 september bent u van harte welkom in gemaal mr. U.G. Schilthuis aan het Oostplein in Rotterdam. Onze medewerkers geven een rondleiding en vertellen u meer over de werking, functie en geschiedenis van dit belangrijke gemaal in het centrum van Rotterdam.

De rondleiding is onderdeel van de samenwerkende Stoepmakers Oostplein. Komend weekend organiseren zij voor de vierde en laatste keer verschillende activiteiten op het Oostplein. Veel stadsbewoners passeren dit plein regelmatig, maar staan zelden stil bij deze locatie, haar functies en verleden. Voor alle Rotterdammers is dit de gelegenheid om het plein op een feestelijke manier te leren kennen.

Alleen op zaterdag organiseert Gilde Rotterdam tijdens dit evenement een bijzondere rondleiding op, rond, boven en ook onder het Oostplein. Het bezoek aan het gemaal is hier onderdeel van. U kunt daarnaast bijvoorbeeld een kijkje nemen in de ondergrondse gewelven van het voormalige stoomgemaal Admiraliteitskade, de voorloper van gemaal Schilthuis.

Rondleiding Schilthuis

Aanmelden

Deelname aan de rondleiding in gratis, maar aanmelden is noodzakelijk in verband met beperkte capaciteit. Klik hier om u aan te melden. De rondleiding over het plein begint om 15.30 uur bij het Mariniersmonument aan het Oostplein, gemaal Schilthuis komt als eerste onderdeel aan bod. Let op: het gemaal is toegankelijk via een trap van drie treden.

Op zaterdag én zondag kunt u op het plein ook terecht voor livemuziek, verhalen en een interactieve show met veel humor en acrobatische hoogstandjes. Voor een gezellig hapje en drankje kunt u terecht op de makersmarkt; een culinaire minimarkt die laat zien wat ‘makers’ uit de buurt te bieden hebben. Vanaf 11:00 uur is iedereen van harte welkom op het Oostplein.