Samen voor zichtbaarheid fietsers ‘Fix je fietsverlichting’

Samen voor zichtbaarheid fietsers ‘Fix je fietsverlichting’

Het wordt weer vroeger donker en later licht. Op de wegen die het hoogheemraadschap beheert, rijden dagelijks veel fietsers heen en weer naar school of naar het werk. Om fietsers te wijzen op het belang van goed verlicht op pad gaan, neemt het hoogheemraadschap ook dit jaar weer deel aan de landelijke actie ‘Fix je fietsverlichting’.

Samen met de gemeente Krimpenerwaard en de politie staat het hoogheemraadschap op dinsdagochtend 15 november a.s. om 07.00 uur bij de veerpont in Bergambacht, Lekdijk West 15. Hoogheemraad Paul van den Eijnden en wethouder Pieter Neven attenderen de fietsers op het belang van goede verlichting en geven hen een set lampjes en een flyer.

Hoogheemraad Paul van den Eijnden: “We vinden het heel belangrijk dat fietsers veilig deelnemen aan het verkeer en goed zichtbaar zijn in het donker. Op de landelijke wegen waar zowel auto’s als fietsers rijden, is goede verlichting voor fietsers van groot belang. Daarom doen we weer mee aan de jaarlijkse actie van de ANWB Lichtbrigade.”

Nico Hoogenboezem Tweewielers is ter plaatse aanwezig om kapotte fietsverlichting meteen te repareren.

De actie begint om 07.00 uur ’s ochtends en duurt tot het moment dat het licht wordt.