Tentoonstelling ‘Rond het Bleiswijkse verlaat’

Tentoonstelling ‘Rond het Bleiswijkse verlaat’

Op zaterdag 2 april is in het Historisch Museum Bleiswijk de nieuwe tentoonstelling “Rond het Bleiswijkse Verlaat” geopend door dijkgraaf Hans Oosters.

Met het begieten van een ‘Bleiswijks’ plantje met een gietertje AquaReUse water, symbool van de agrarische activiteiten in Lansingerland en de nauwe samenwerking met het hoogheemraadschap hierbij, werd de tentoonstelling geopend.

Via foto’s en filmbeelden wordt het in 2015 uitgevoerde restauratieproces van het Bleiswijkse Verlaat in beeld gebracht, evenals de geschiedenis van het verlaat, van de polders en van de droogmakerij. Ook de rol van Groenservice Zuid-Holland (G.Z-H), het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en het Recreatieschap Rottemeren komt aan bod.

De tentoonstelling ‘Rond het Bleiswijkse Verlaat’ is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, op maandagavond tussen 19.00 en 21.30 uur en op zaterdag tussen 10.30 en 14.00 uur. Het Historisch Museum is te vinden aan Dorpsstraat 5 in Bleiswijk.