Dijkleger oefent droogteinspectie

Dijkleger oefent droogteinspectie

In het Schielandse deel van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard oefenen de vrijwilligers van het dijkleger droogte inspecties op zaterdag 8 april 2017.

De oefening vindt plaats op een gedeelte van de kade langs de ringvaart van de Zuidplaspolder.

“We hebben een dijkleger dat in de droogteperiode kan worden ingezet om kades te inspecteren op schades en verzakkingen en in het stormseizoen kan worden opgeroepen om de dijken in het gebied na te lopen als het hoogwater is”, legt hoogheemraad Paul van den Eijnden uit.

Het dijkleger bestaat uit ca 150 vrijwilligers die allemaal de cursus dijkbewaking 1 hebben gevolgd. Tijdens deze cursus leren de vrijwilligers waar ze op moeten letten bij de inspecties. Jaarlijks worden er oefeningen gehouden en droogte inspecties uitgevoerd. Tijdens de oefeningen en droogte inspecties kunnen ze deze kennis in de praktijk brengen.

Van den Eijnden is er trots op dat zoveel vrijwilligers zich hebben gemeld om te helpen bij inspecties. “Het geeft aan hoe betrokken mensen zich voelen bij de dijken en kades. Dat is heel belangrijk in een gebied dat zo ver onder de zeespiegel ligt”, vindt hij.