Ga met ons mee op waterwandeling door Rotterdam!

Ga met ons mee op waterwandeling door Rotterdam!

Waterwandeling Rotterdam

Van 18 tot en met 25 oktober is het niet alleen herfstvakantie, maar ook de Week van Ons Water. Door het hele land organiseren waterschappen en andere organisaties activiteiten die te maken hebben met het thema schoon water. Zo ook in Rotterdam: op 18 en 21 oktober organiseren het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam twee waterwandelingen door de stad. Schrijf u in en wees welkom!

Tijdens deze waterwandelingen ontdekt u wat voor maatregelen gemeente en waterschap allemaal uitvoeren voor een klimaatbestendig Rotterdam. De wandeling voert langs verschillende plekken waar we de openbare ruimte bij hevige regenbuien tijdelijk kunnen gebruiken als waterberging. Ook voorkomen we wateroverlast door samen met bewoners meer groen aan te leggen. Tegelijk verminderen we hiermee de hitte tijdens hete zomerdagen. Na deze waterwandeling door een enthousiaste professional van het hoogheemraadschap weet u alles over de klimaatbestendige stad.

Op woensdag 18 oktober beginnen we van 13.00 uur tot 14.30 uur de wandeling over de Westersingel naar de Museumparkgarage, waar een waterberging onder zit. Bij hevige regen kunnen we hier tijdelijk 10 miljoen liter water opslaan. De enorme bak stroomt binnen een half uur vol!

Op zaterdag 21 oktober bezoeken we van 13.00 uur tot 14.30 uur het Benthemplein in Rotterdam Noord en gaan we via de houten Luchtsingel door naar de DakAkker. We leggen u graag uit waarom het waterplein Benthemplein juist hier gebouwd is én hoe het bijdraagt aan droge voeten. Wandel daarna mee naar de DakAkker; het eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier wordt regenwater vastgehouden en ingezet bij het verbouwen van groenten, fruit en kruiden.

Kijk op www.weekvanonswater.nl voor meer informatie en om u aan te melden.

Voor woensdag 18 oktober.

Voor zaterdag 21 oktober.

Voor beide excursies geldt dat maximaal 25 personen zich kunnen opgeven, wees er dus snel bij!