Grote Rotte Schoonmaak levert berg zooi op!

Grote Rotte Schoonmaak levert berg zooi op!

Grote schoonmaakactie op het Noordplein in Rotterdam

Op zondag 25 juni om 11.00 uur trapte Dorenda Gerts op het Noordplein in Rotterdam samen met voorzitter van de gebiedscommissie Rotterdam Noord Thomas Roskam een grote schoonmaakactie in en langs de Rotte af.

Samen met een enthousiaste groep bewoners, duikers en SUP-pers werd een hoop vuil langs de kade, maar ook uit het water gehaald. Dorenda is blij met de actie: “Wij hebben elkaar nodig voor een schone leefomgeving zowel in als langs het water. Ik vond het dan ook heel mooi om te zien dat er samen fanatiek aan de slag werd gegaan.”
Van alle verzamelde troep wordt een kunstwerk gemaakt, dat bij de start van het Rotterdam Water Weekend op de Noorderbrug wordt onthuld.

Het Rotterdam Water Weekend begint aanstaande vrijdag 30 juni om 17.00 uur en duurt drie dagen. Er zijn allerlei activiteiten in, op en langs het water van de Rotte en het Maritiem District. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Neem bijvoorbeeld een duik in de Rotte of in een van de binnenhavens in het Maritiem District, ontmoet Desiderius Erasmus op de varende Picnic Islands, lounge & luister naar Rotterdams upcoming musici en dichters, loop of vaar mee met een gids die je alles vertelt over de historie en toekomst van ons waterrijke Rotterdam. Meer informatie en het programma staan op www.rotterdamwaterweekend.nl.

Grote Rotte Schoonmaak 1
Grote Rotte Schoonmaak 2

Foto's: Rotterdam Water Weekend