Hoogheemraadschap draagt steentje bij aan groen schoolplein

Hoogheemraadschap draagt steentje bij aan groen schoolplein

Groen schoolplein

Vrijdag 30 juni is het groene schoolplein van basisschool de Octopus in Capelle aan den IJssel officieel geopend. Het hoogheemraadschap levert een bijdrage om het schoolplein nog meer te verduurzamen.

Omdat er steeds vaker veel regen valt in korte tijd, ontstaan plassen op straat of water stroomt je huis binnen. Met bijvoorbeeld een groen schoolplein kan water de grond in zakken en blijft er minder op straat staan. De bijdrage van het hoogheemraadschap gaat gebruikt worden om water dat op het dak valt via regenpijpen te verbinden met het plein en op te slaan in een ondergrondse tank. Dit water kan gebruikt worden om bij droogte tuinen te sproeien.

Hoogheemraad Dorenda Gerts is enthousiast over het vernieuwde groene schoolplein: ‘Wij ondersteunen graag goede plannen die ervoor zorgen dat het regenwater gewoon weg kan stromen naar de grond of naar de sloot. Of dat het wordt bewaard om planten mee water te geven als het lange tijd droog is, zoals nu.’

Het groene schoolplein is tot stand gekomen door de samenwerking van de school met buurtbewoners, gemeente en het hoogheemraadschap.

Naast de opening van het vernieuwde groene schoolplein, heeft de school ook haar nieuwe naam ‘Kindcentrum Ontdekrijk’ onthuld.

Kindcentrum Ontdekrijk