Kinderen doen onderzoek naar waterkwaliteit en waterdieren rond de Rotte

Kinderen doen onderzoek naar waterkwaliteit en waterdieren rond de Rotte

Lancering van Paspoort Rottemeren door Henk Kamps (gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek), Hans Sanders (Rotta), Jeroen Heuvelink (Recreatieschap) en Agnes van Zoelen (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard)

Vanmiddag is bij het Restaurant Bergsche Plas in Bergschenhoek het Paspoort Rottemeren gelanceerd: een boekje waarmee kinderen op reis gaan door de magische waterwereld in recreatiegebied Rottemeren.

Basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 die de buitenlessen Waterwijzer rond de Rotte hebben gevolgd, ontvangen het Rottemeren Paspoort.

Het paspoort wordt ook verkrijgbaar op diverse adressen in de Rottemeren. Het Paspoort en de buitenlessen maken deel uit van het project Biodiversiteit Rottemeren, waarmee het Recreatieschap Rottemeren, Natuur- en Vogelwacht Rotta en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard kinderen op een aantrekkelijke en leerzame manier laten kennismaken met de waternatuur en het waterbeheer in de Rottemeren. Door buitenlessen en workshops die worden aangeboden aan scholen in het gebied rond de Rotte vergroten we het besef, de beleving en betrokkenheid bij waternatuur en -beheer. Het hoogheemraadschap ondersteunt dit project.

Agnes van Zoelen, hoogheemraad van het waterschap, en een van de bestuurders die het Paspoort Rottemeren lanceerden: “Ik word blij als ik zie hoe al die leerlingen naar buiten trekken en enthousiast met schepnetjes op zoek gaan naar leven in het water. ‘Ik heb waterdieren gezien waarvan ik niet wist dat ze bestonden,’ zo vertelde een jongen. Het is belangrijk dat kinderen ontdekken dat er volop leven is in en rond het water, en dat hiervoor een goede waterkwaliteit nodig is. Daar werken we met zijn allen aan!”