Maak uw tuin hoosbuiproof!

Maak uw tuin hoosbuiproof!

Meer groen in je tuin!

Heb je bij hevige hoosbuien gelijk een vijver in je tuin? Wil je een groene(re) tuin maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan langs op zaterdag 10 juni bij Intratuin Zevenhuizen en STEK de Stadstuinwinkel in Rotterdam. Wij geven u dan tips om uw tuin hoosbuiproof te maken.

Het regent steeds vaker en harder. Het stedelijke gebied kan zo veel water niet altijd aan. Veel regen in een korte tijd kan leiden tot wateroverlast, omdat het regenwater door de vele gebouwen, straten en betegelde pleinen niet goed kan weglopen. Straten en kelders kunnen onderlopen en singels en sloten overlopen, omdat het riool de hoeveelheid water niet kan verwerken. Het waterschap werkt er hard aan om ruimte te maken voor water, zodat we het kunnen opvangen in extreem natte periodes. We werken samen met gemeenten aan grootschalige projecten zoals waterbergingen, waterpleinen en groene daken.

Groen dak Rotterdam

Groen dak

Op kleinere schaal werken wij samen met bewoners in het gebied om onder andere stedelijk gebied te vergroenen. Meer groen zorgt voor een betere opvang en geleidelijke afvoer van regenwater. En een groene omgeving ziet er bovendien leuk uit.

Samen kunnen we het verschil maken!

U kunt ook een plantje bijdragen aan het hoosbuiproof maken van de omgeving waar we in wonen, werken en recreëren. Kom gezellig langs voor tuintips en ontvang een plantje voor uw tuin.

Wij staan van 10.00 uur tot 15.00 uur op de volgende locaties:

  • Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas)
    Bredeweg 86-C
    2761 KA Zevenhuizen
  • STEK de Stadstuinwinkel
    Nieuwe Binnenweg 195B
    3021 GA Rotterdam