Nieuwsgierig naar Ons Water?

Nieuwsgierig naar Ons Water?

Wist u dat zonder het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard uw huis waarschijnlijk onder water zou staan? En het waterschap doet nog veel meer dan alleen zorgen voor droge voeten. Dagelijks werken we als hoogheemraadschap aan een schone en veilige leefomgeving en daarbij hebben we ook de hulp van onze inwoners nodig. Daarom vindt het waterschap het belangrijk om het waterbewustzijn te vergroten en gebruiken we educatie. Dat doen we graag in samenwerking met het onderwijs, maar ook met bewoners, bedrijven en organisaties.

Onderwijs

Voor zowel basisscholen, middelbare scholen als ook voor het vervolgonderwijs (MBO, HBO, universiteit) in ons beheersgebied (tussen Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Schoonhoven) biedt het hoogheemraadschap mogelijkheden voor educatie. Zo biedt het waterschap lesmateriaal over water of educatieve filmpjes voor in de klas. We geven rondleidingen bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) of komen op scholen voor gastlessen over water. Zo laat het hoogheemraadschap leerlingen en studenten graag de praktijk van het waterbeheer zien. Kijk op onze educatiepagina wat ons waterschap per onderwijsniveau te bieden heeft.

Overige belangstellenden

Niet alleen scholen zijn welkom om te komen kijken wat we als waterschap allemaal doen. Bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, politieke of bestuurlijke vertegenwoordigers: als u geïnteresseerd bent kunt een aanvraag doen voor een bezoek aan een awzi of gemaal of een voorlichting bij uw organisatie.

Ook kan iedereen terecht bij onze educatiepartners zoals het Gemaal de Hooge Boezem in Haastrecht, een prachtig poldermuseum voor jong en oud, of het historische Beijerinckgemaal in Capelle aan de IJssel. Beide zijn vanaf april te bezoeken.

Gastlessen en excursies voor scholen

Onze enthousiaste voorlichters geven rondleidingen bij de afvalwaterzuiveringen en vertellen niet alleen het proces van het zuiveren van rioolwater, maar ook is te zien (en ruiken) wat er met al het afvalwater gebeurt. Ontdek bijvoorbeeld zelf hoe we energie opwekken uit het afvalwater.

Of wilt u uw klas laten zien hoe een gemaal werkt of wat een gemaal precies is? Wij kunnen voor uw klas een bezoek regelen bij een van onze gemalen, zoals ons unieke en krachtige gemaal Abraham Kroes vlakbij het laagste punt van Nederland bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Heeft u liever een gastles in de klas en wilt u meer weten over het belangrijke werk van ons waterschap, over de waterbergingsgebieden in ons beheersgebied of over waterberoepen? Ook dat is mogelijk. Ga naar www.hhsk.nl/educatie en vul het aanvraagformulier in. Dan gaan wij na hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Bent u nieuwsgierig naar onze watereducatie of heeft u leuke ideeën om met ons samen te werken? Kijk op www.hhsk.nl/educatie en neem contact met ons op via communicatie@hhsk.nl.