Opening eerste groene schoolplein in Capelle a/d IJssel

Opening eerste groene schoolplein in Capelle a/d IJssel

'Rainproof' schoolplein in Capelle

Het eerste groene schoolplein in Capelle aan den IJssel is vandaag geopend. Het schoolplein van de scholen De Balans en De Fontein heeft nu ruimte voor groen en kan regenwater opvangen.

‘Rainproof’ schoolplein

De basisscholen zijn begonnen met het ‘vergroenen’ van hun schoolplein. Ze hebben al een groot deel van de bestrating vervangen door struiken en planten. Dit najaar voeren ze nog meer oplossingen door om regenwater op te vangen (zoals een waterschutting, verdiepte gedeeltes om water te verzamelen en regentonnen).

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft een

subsidieregeling

om ideeën van inwoners en organisaties op het gebied van waterberging en waterduurzaamheid (zoals hergebruik van regenwater) mogelijk te maken.

Opening groene schoolplein

Met behulp van deze regeling kunnen de scholen in Capelle aan den IJssel het schoolplein straks ‘rainproof’ maken.  De scholen zijn erg blij met de bijdrage van het hoogheemraadschap. Hoogheemraad Agnes van Zoelen: ‘Ik vind het heel mooi dat het groene schoolplein in Capelle aan den IJssel ruimte biedt om regenwater niet meer naar het riool af te voeren. Op het nieuwe, groene plein is het voor kinderen veel leuker om te spelen en we helpen wateroverlast te voorkomen.’ 

Basisscholen De Balans en De Fontein vieren opening groene schoolplein