Supermarkten delen Wasmaatjes uit: het doseerhulpje voor bij de wasmachine!

Op vrijdag 22 september kunnen consumenten bij onder andere PLUS supermarkten in Bergambacht, Stolwijk en Schoonhoven een gratis een Wasmaatje ophalen. Dit handige doseerhulpje helpt consumenten de juiste hoeveelheid wasmiddel af te meten.

Zacht water = minder wasmiddel

In augustus 2017 komt overal in het verzorgingsgebied van drinkwaterbedrijf Oasen boven de rivier de Lek ‘zacht water’ uit de kraan. Oasen werkt hiertoe samen met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Afvalwater van het zuiveringsproces wordt via een speciale leiding afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie Grote Zaag afgevoerd. Zacht water biedt gebruikers veel voordelen: het vermindert kalkaanslag en verbetert de werking van zeep. Er is minder energie nodig om de machine te laten draaien. Bovendien is gemiddeld 30% minder wasmiddel nodig voor een net zo schone was. Dat betekent dus ook een klein beetje minder vervuild afvalwater!

Was op Maat

De Was op Maat-campagne is een initiatief van drinkwaterbedrijf Oasen, het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Nudge. De campagne wil consumenten bewust maken van de voordelen van zacht water en hen stimuleren wasmiddel op maat te doseren. Iedereen die woont in het gebied boven de rivier de Lek en zijn drinkwater afneemt van Oasen, kan meedoen. Was op Maat is een initiatief van drinkwaterbedrijf Oasen, het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Nudge. Meer informatie is te vinden via www.wasmaatje.nl

Ontvang een Wasmaatje bij PLUS

Op vrijdag 22 september staan tussen 09.00 en 13.00 uur in PLUS supermarkten, gemeentehuis en kringloopwinkel in Bergambacht, Stolwijk en Schoonhoven Was op Maat-teams klaar om consumenten een Wasmaatje te overhandigen. Het maatbekertje is kleiner dan reguliere wasbollen en heeft extra nauwkeurige maatstreepjes. Na de uitdeelactie op 22 september zijn de Wasmaatjes nog drie weken (of zolang de voorraad strekt) te verkrijgen bij deze supermarkten en andere locaties in de regio.

Was Op Maat Challenge

Onderdeel van de campagne is de Was op Maat Challenge. Gedurende 30 dagen krijgen deelnemers per e-mail tips om wasmiddel te doseren. Marga, het gezicht van de campagne, daagt deelnemers uit hier de beste in te worden. Natuurlijk met behulp van het Wasmaatje! Deelnemers van de Challenge maken kans op diverse prijzen met als hoofdprijs een zelfdoserende wasmachine.

Een overzicht van de deelnemende PLUS supermarkten en de overige afhaalpunten staat vanaf 22 september op: www.wasmaatje.nl