Wereldhavendagen: Maak uw buurt hoosbuiproof!

Wereldhavendagen: Maak uw buurt hoosbuiproof!

Benieuwd hoe? Kom bij ons langs! Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september staat het hoogheemraadschap weer op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Neem zeker een kijkje bij onze tent op de kade bij Hotel New York, Wilhelminapier. Graag laten wij zien wat wij doen en vooral wat u kunt doen om uw buurt hoosbuiproof te maken!

Het regent steeds vaker en harder. Het stedelijke gebied kan zo veel water niet altijd aan. Veel regen in een korte tijd kan leiden tot wateroverlast, doordat het regenwater door de vele gebouwen, straten en betegelde pleinen niet goed wegloopt.

Straten en kelders kunnen onderlopen en singels en sloten overlopen, omdat het riool de enorme hoeveelheid water niet kan verwerken.

Tijdens de Wereldhavendagen laten wij u bij onze waterschapstent hoosbuiproof-maatregelen zien die u zelf kunt nemen in uw tuin of buurt. Wij gaan graag met u in gesprek over water in de stad en geven u tips voor een watervriendelijke tuin.

Jongerenprogramma op vrijdag

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar? Kom op de jongerendag vrijdag 1 september bij ons langs! Bij onze waterschapstent vindt u een leuk en leerzaam programma. Op een interactief schaalmodel ziet u precies hoe het watersysteem in de stad werkt. U kunt bovendien experimenteren met methodes om de stad droog te houden tijdens een hevige regenbui. Onze jeugdbestuurder Jasper Peters doet ook mee!

Excursie op vrijdag en zaterdag

Bent u geïnteresseerd in de projecten die het waterschap en de gemeente hebben uitgevoerd om water meer ruimte te geven? Loop dan mee met onze collega’s voor een waterwandeling door de stad Rotterdam. Zowel op vrijdag- als zaterdagmiddag organiseren we een waterwandeling. Meer informatie en aanmelden kan tot 1 september via http://wereldhavendagen.nl/programma/waterwandeling-rotterdam/.

Op onze website www.hhsk.nl/klimaatbestendigestad leest u meer over oorzaak en gevolgen van klimaatverandering én ziet u wat waterschappen en gemeenten doen om de stad klimaatbestendig te maken. Ook vindt u hier meer tips over hoe u zelf kunt bijdragen aan het tegengaan van wateroverlast.