Wij laten het peil van de sloten zakken, haalt u uw regenton leeg?

Wij laten het peil van de sloten zakken, haalt u uw regenton leeg?

Rainawaytegels

De komende dagen verwachten we veel neerslag met een mogelijke piek op vrijdag. Wij bereiden ons daarop voor en u kunt meehelpen.

Wanneer wij grote hoeveelheden neerslag verwachten, komt het waterschap al in een vroeg stadium in actie. Naast dat wij de voorspellingen goed monitoren, voeren we ook voorzorgmaatregelen uit. Wij verlagen het peil van sloten waar nodig om ruimte te maken voor de neerslag en we zetten onze noodpompen alvast klaar, mochten deze nodig zijn.

Ook u kunt helpen om wateroverlast te voorkomen. Als u een regenton heeft, laat deze dan leeglopen nu er nog geen wateroverlast is. Alle lege regentonnen samen vangen overtollig regenwater op.

Een groene tuin houdt regenwater ook goed vast. Leg bijvoorbeeld ingebouwde plantenbakken, een grasmat of een  groene schutting aan in uw tuin. Een bodem met plantjes neemt meer water op. Ook kunt u in plaats van tegels andere materialen gebruiken voor de aanleg van uw tuin, zoals grind, schelpen of  houtsnippers. Door deze materialen zakt regenwater weg in de bodem, zodat het water niet door het riool hoeft te worden afgevoerd.

Samen kunnen wij wateroverlast voorkomen!