Woont u aan het water? Het hoogheemraadschap controleert het slootonderhoud

Woont u aan het water? Het hoogheemraadschap controleert het slootonderhoud

Archieffoto van een sloot

Vanaf 15 oktober controleren medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard het onderhoud van de watergangen in het gebied. Goed onderhouden sloten zijn belangrijk voor de waterkwaliteit en voor de aan- en afvoer van water, zoals in perioden van droogte of hevige regenval.

Als u eigenaar bent van een stuk grond dat grenst aan een sloot bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van de halve breedte van die sloot. Ook al is die sloot zelf niet van u of is er sprake van erfpacht. De onderhoudsplicht voor u als eigenaar is wettelijk bepaald. De hoofdwatergangen worden door het hoogheemraadschap onderhouden. Ga daarom tijdig aan de slag, zo bent u goed voorbereid.

Als medewerkers van het hoogheemraadschap constateren dat u zich niet of onvoldoende aan de onderhoudsplicht houdt, kan het hoogheemraadschap het benodigde onderhoud op uw kosten laten uitvoeren.

Wilt u meer weten?

Kijk op onze website www.hhsk.nl/onderhoudwatergangen. U kunt ook bellen of mailen naar de medewerkers van de afdeling Publiekszaken van het hoogheemraadschap, via telefoon 010 45 37 878 en via mail info@hhsk.nl.