Aandacht voor water bij Festival Duizel in het Park

Aandacht voor water bij Festival Duizel in het Park

Op 3, 4 en 5 augustus is het zomerfestival Duizel in het Park in het Vroesenpark in Rotterdam. Zo'n 10.000 bezoekers duiken in een divers aanbod van muziek, poëzie en literatuur. In het kader van 'Duurzaam Duizel' wordt er ook aandacht besteed aan klimaatverandering en de waterproblematiek. Zo staan wij er ook met onze interactieve watertafel.

Watertafel

Op vrijdag 3 augustus van 16.00 tot 19.00 uur staat ook het hoogheemraadschap op het programma van Duizel in het Park met de Watertafel. Bezoekers krijgen met deze interactieve maquette een duidelijk beeld van welke maatregelen we nemen om wateroverlast in de stad door hevige neerslag te beperken. En hoe bewoners daar ook zelf een bijdrage in kunnen leveren. Een groenere stad is niet alleen beter bestand tegen hoosbuien maar ook bij hitte een prettiger omgeving om in te wonen en werken. Twee professionals van het waterschap zullen bezoekers uitdagen zich te verdiepen in de uitdagingen waar we in de stad voor staan als gevolg van de klimaatverandering.

Watersensitive

Naast de Watertafel van het waterschap is op het festival ook de installatie 'Watergeheimen' te bezoeken, een onderzoekslaboratorium met spannende waterproefjes en -weetjes voor jong en oud. Dit wordt georganiseerd door Water Sensitive Rotterdam, een samenwerking van de gemeente Rotterdam met diverse Rotterdamse partners.